Meedrinken met seizoen 2? Koop dan deze bieren!

Meedrinken met seizoen 2? Koop dan deze bieren!

Ben je van plan om mee te drinken met afleveringen waar nu geen pakket meer voor te vinden is bij Beerwulf? Geen probleem dan ga je gewoon naar je lokale slijter, supermarkt of favoriete webwinkel en koop je de volgende bieren: S02E01: Dubbels Wij drinken deze...
Meedrinken met seizoen 1? Koop dan deze bieren!

Meedrinken met seizoen 1? Koop dan deze bieren!

Ben je van plan om mee te drinken met afleveringen waar nu geen pakket meer voor te vinden is bij Beerwulf? Geen probleem dan ga je gewoon naar je lokale slijter, supermarkt of favoriete webwinkel en koop je de volgende bieren: S01E01 Saisons: Saison Dupont &...
Niet 1 maar 2 Zomerspecials!

Niet 1 maar 2 Zomerspecials!

Nieuwe fragmenten die we hebben opgenomen tijdens de naborrels met onze gasten. Want ja na de opname van een aflevering moesten we vaak nog een biertje drinken. Zo hoor je over de doping van Laurens ten Dam, testen we de wijnkennis van Jochem Meyjer en met Domien...
Bierjargon: verpakkingen

Bierjargon: verpakkingen

Heb je een bepaalde voorkeur qua verpakking voor bier? Bier in ieder geval wel!   Bier is een natuurproduct wat niet houdt van Licht, Lucht en Warmte. Als het blootgesteld wordt aan deze factoren zal het bier sneller achteruit gaan. Als je bier in het donker, rond het...
Bierjargon: Untappd en Beergeeks

Bierjargon: Untappd en Beergeeks

Sommige mensen houden graag bij wat ze drinken. Voor hen is bier meer dan een drankje, voor hen is het een echte hobby! Elke week nieuwe bieren scoren bij de lokale slijter, zelf bier importeren uit Amerika, met elkaar praten in facebook groepen en natuurlijk...
Bierjargon: Mout, Graan en EBC

Bierjargon: Mout, Graan en EBC

Een van de hoofdbestanddelen van bier is graan. Meestal in de vorm van gerstemout maar ook tarwe, rogge, haver zijn veel gebruikt. Minder bekende granen kunnen ook gebruikt worden om mee te brouwen. Belangrijk is dat een goed deel van de graanstort gemoute granen...
Bierjargon: IBU

Bierjargon: IBU

Bitterheid in bier komt meestal uit de hop. Zwarte mout kan ook bitterheid geven maar de meeste bieren zijn nou eenmaal niet zwart. Hop is een meerjaarse klimplant die elk jaar weer zo hoog mogelijk probeert te komen tussen maart en september. De bloemen – ook wel...
Bierjargon: Lageren

Bierjargon: Lageren

Lageren, je hoort het ons wel eens zeggen en je hebt ook wel eens LAGER op een bier zien staan. Wat is lageren en wat heeft lageren met LAGER te maken? Ten eerste heb je bovengistend en ondergistend bier. Kort door de bocht is bovengistend bier bij hogere temperaturen...
Bierjargon: Alles over gist

Bierjargon: Alles over gist

Gisten zijn eencellige, micro-organismen die behoren tot het rijk van de schimmels. De bekendste vertegenwoordiger is biergist (Saccharomyces cerevisiae). Deze giststam, zoals we dat noemen, is ook de moeder van brood en wijngist. Bier werd al gebrouwen ver voordat...
Bierjargon: Esters

Bierjargon: Esters

Esters zijn vluchtige stoffen die ontstaan tijdens het vergistingsproces. Zeker Belgische bieren hebben hier geen tekort aan. Ester zorgen voor fruitige aroma’s en kunnen allerlei smaken en geuren geven aan het bier. De fruitige aroma’s waarneembaar in sommige...