Bierjargon
De podcast zit boordevol jargon uit de bierwereld die je wellicht niet eerder hebt gehoord. Daarom helpen we je graag een handje en gaan we wat dieper in op sommige termen! Het is niet voor niets de educatieve meedrink podcast natuurlijk.
Meedrinken met seizoen 2? Koop dan deze bieren!
Ben je van plan om mee te drinken met afleveringen waar nu geen pakket meer voor te vinden is bij Beerwulf? Geen probleem dan ga je gewoon naar je...
Meedrinken met seizoen 1? Koop dan deze bieren!
Ben je van plan om mee te drinken met afleveringen waar nu geen pakket meer voor te vinden is bij Beerwulf? Geen probleem dan ga je gewoon naar je...
Niet 1 maar 2 Zomerspecials!
Nieuwe fragmenten die we hebben opgenomen tijdens de naborrels met onze gasten. Want ja na de opname van een aflevering moesten we vaak nog een...
Bierjargon: verpakkingen
Heb je een bepaalde voorkeur qua verpakking voor bier? Bier in ieder geval wel! Bier is een natuurproduct wat niet houdt van Licht, Lucht en...
Bierjargon: Untappd en Beergeeks
Sommige mensen houden graag bij wat ze drinken. Voor hen is bier meer dan een drankje, voor hen is het een echte hobby! Elke week nieuwe bieren...
Bierjargon: Mout, Graan en EBC
Een van de hoofdbestanddelen van bier is graan. Meestal in de vorm van gerstemout maar ook tarwe, rogge, haver zijn veel gebruikt. Minder bekende...
Bierjargon: IBU
Bitterheid in bier komt meestal uit de hop. Zwarte mout kan ook bitterheid geven maar de meeste bieren zijn nou eenmaal niet zwart. Hop is een...
Bierjargon: Lageren
Lageren, je hoort het ons wel eens zeggen en je hebt ook wel eens LAGER op een bier zien staan. Wat is lageren en wat heeft lageren met LAGER te...
Bierjargon: Alles over gist
Gisten zijn eencellige, micro-organismen die behoren tot het rijk van de schimmels. De bekendste vertegenwoordiger is biergist (Saccharomyces...
Bierjargon: Esters
Esters zijn vluchtige stoffen die ontstaan tijdens het vergistingsproces. Zeker Belgische bieren hebben hier geen tekort aan. Ester zorgen voor...