Bierjargon

De podcast zit boordevol jargon uit de bierwereld die je wellicht niet eerder hebt gehoord. Daarom helpen we je graag een handje en gaan we wat dieper in op sommige termen! Het is niet voor niets de educatieve meedrink podcast natuurlijk.

Niet 1 maar 2 Zomerspecials!

Niet 1 maar 2 Zomerspecials!

Nieuwe fragmenten die we hebben opgenomen tijdens de naborrels met onze gasten. Want ja na de opname van een aflevering moesten we vaak nog een...

Lees meer
Bierjargon: verpakkingen

Bierjargon: verpakkingen

Heb je een bepaalde voorkeur qua verpakking voor bier? Bier in ieder geval wel!   Bier is een natuurproduct wat niet houdt van Licht, Lucht en...

Lees meer
Bierjargon: Mout, Graan en EBC

Bierjargon: Mout, Graan en EBC

Een van de hoofdbestanddelen van bier is graan. Meestal in de vorm van gerstemout maar ook tarwe, rogge, haver zijn veel gebruikt. Minder bekende...

Lees meer
Bierjargon: IBU

Bierjargon: IBU

Bitterheid in bier komt meestal uit de hop. Zwarte mout kan ook bitterheid geven maar de meeste bieren zijn nou eenmaal niet zwart. Hop is een...

Lees meer
Bierjargon: Lageren

Bierjargon: Lageren

Lageren, je hoort het ons wel eens zeggen en je hebt ook wel eens LAGER op een bier zien staan. Wat is lageren en wat heeft lageren met LAGER te...

Lees meer
Bierjargon: Alles over gist

Bierjargon: Alles over gist

Gisten zijn eencellige, micro-organismen die behoren tot het rijk van de schimmels. De bekendste vertegenwoordiger is biergist (Saccharomyces...

Lees meer
Bierjargon: Esters

Bierjargon: Esters

Esters zijn vluchtige stoffen die ontstaan tijdens het vergistingsproces. Zeker Belgische bieren hebben hier geen tekort aan. Ester zorgen voor...

Lees meer