Sommige mensen houden graag bij wat ze drinken. Voor hen is bier meer dan een drankje, voor hen is het een echte hobby! Elke week nieuwe bieren scoren bij de lokale slijter, zelf bier importeren uit Amerika, met elkaar praten in facebook groepen en natuurlijk bierfestivals bezoeken. Herken je jezelf al een beetje in deze omschrijvingen, wellicht ben je dan al een echte beer geek!

Een beetje beer geek houd bij wat hij of zij drinkt, in de koelkast heeft staan en graag nog eens zou willen drinken.

Vroeger deed je dat op een nerderig forum zoals Ratebeer.com, de website die onder andere verantwoordelijk is voor de hype rondom ‘het beste bier ter wereld’ Westvleteren. Dat is namelijk niet het beste bier ter wereld, maar wel exclusief en moeilijk verkrijgbaar voor Amerikanen die in die tijd voornamelijk actief waren op Ratebeer.

Moderner is Untappd, een kekke app waarbij je je bieren kan inchecken. Je ziet meteen wat je vrienden van het bier vinden en wat de rest van Untappd van het bier vind. Vervolgens kun je een beschrijving en 0 tot 5 doppen geven aan het bier. Hopelijk wordt je checkin niet geliked maar krijg je een toast van vriend of de brouwer zelf!

Het gaat zelfs nog verder, je kan allerlei badges verdienen. Elk 10e Nederlandse bier ga je een level omhoog, Wow, je honderdste hoppige bier, maar ook de doe-eens-rustig-aan badge krijg je als je veel bier op 1 dag incheckt met Untappd.

De meeste bierdrinkers en liefhebbers zullen zover niet willen gaan. Maar als jij voor het bierschap of de taplijst iemand op zn telefoon ziet – dan weet jij voortaan genoeg!

We hadden het hierover tijdens deze aflevering: